За нас

“Виртуална работилница Сфумато” е платформа, която прави общодостъпни съдържанията на стратегията “Сфумато”, натрупали се през нейната тридесетгодишната история, но и създаващи се в момента, тук и сега. Чрез нея зрителите и професионалистите от областта на театъра могат да проследят различните етапи на рисуване на въздуха в сценичното пространство: ателиета, работилници, репетиционни процеси и спектакли. Да се запознаят с театралните методики, формати и техники, с които “Сфумато” се утвърди на българската и световната сцена, но и да надникнат в законите на живеенето зад кулисите.

“Виртуална работилница Сфумато” е своеобразен дигитален учебник по сценични изкуства и има амбицията да се превърне в основа за бъдещи творчески акции. Платформата представя дигиталния видеоархив на Театрална работилница “Сфумато” и в същото време генерира нови съдържания, заснети специално за нея. Тя може да излъчва на живо, да се превърне във виртуална сцена или лаборатория, но също така дава достъп до електронни книги, които детайлно излагат историята и светогледа на “Сфумато”.

Паметта не е нещо, което виси статично във времето и пространството. Тя живее в нас и ние живеем чрез нея. Тя е домът, който обитаваме и променяме всеки ден. Нашият личен, но и нашият общ дом.

Добре дошли във виртуалната памет на Театрална работилница “Сфумато”.

Добре дошли във “Виртуална работилница Сфумато”.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Столична община.